Es Şekûr

Es Şekûr

Es Selâm

Eş Şehîd

Zûl Celalî Vel İkrâm

Zûl Celalî Vel İkrâm

EL-ALİYY

Yüceler Yücesi. Allah (azze ve celle) yüceler Yücesidir! Allah; (azze ve celle) kudrette, bilgide, hükümde, iradede ve diğer bütün kemâl sıfatlarında üstün olandır. Her şey O'nun hükmü ve emri altındadır. Allah (azze ve celle) her şeyden Yüce ve Yüksektir; O'ndan daha üstün bir varlığın düşünülmesi imkânsızdır; benzeri ve ortağı yoktur. Allah her türlü kusur ve noksanlıktan uzaktır. O'nun üstünde hiçbir şeyin olması mümkün değildir.

"Bu böyledir; çünkü Allah, Hakk'ın ta kendisidir. O'nun berisinde yalvarıp yakardıkları ise bâtıldır. Ve Allah Aliyy'dir, yüceliğine sınır yoktur; Kebîr'dir, büyüklüğüne sınır yoktur." (Lokman Suresi 30. Âyet Meali)

Ey her şeyden Yüce Rabb'im!
Ey her türlü kusur ve noksanlıktan uzak olan! Ey Varlığı kâinatı Kaplayan!
Ey her gece arşa inip kullarının dualarını kabul eden! Ey Aliyy Adıyla kullarını hoş gören! Ey Kâdir-i Mutlak! Ey Aliyy! Ey Yoluna ram olduğum Allah!

Sen bütün noksan sıfatlardan münezzehsin Allah'ım!
Kusursuz ve noksansız olan yalnız Sensin! Varlığının ihtişamını apaçık gösteren Sensin kullarına! Kullarına, sonsuz hazinenden hazineler Bahşeden Sensin!
Bütün hamdlar Sana'dır! Aliyy Adına hamd olsun Allah'ım! Göz kamaştıran Aliyy Adının tecellilerine hamd olsun! Hamd olsun tecellini indirdiğin yüreklere! İndirdiğin Kuran'a; Gönderdiğin Nebi'ye (SallALLAH u Aleyhi ve Sellem) Hamd olsun!

"O, görüleni de görülmeyeni de bilir; çok büyüktür, her şeyden yücedir." (Rad Suresi 9. Âyet Meali)

Ey Yüceliği akıl sahiplerini hayrette bırakan! Ey hayatın ve ölümün Sahibi! Ey sonsuz cömertlik sahibi! Ey sonsuz merhamet Sahibi! Ey sonsuz Kudret Sahibi!
Ey yüceler Yücesi! Ey Aliyy!
Ey Yoluna râm olduğum Allah!

"Allah yücedir, büyüktür." (Nisa Suresi 34. Âyet Meali)

Kudretinle Allah'ım;
Ve Aliyy Adınla,
Resul'ünü (SallALLAH u Aleyhi ve Sellem) Miraca çıkaran Sensin!
Sensin Aliyy Adınla yedi kat gökte; Resul'ünü (SallALLAH u Aleyhi ve Sellem)
Selamlatan Meleklere!

Namazı miraç yapan Sensin kullarına Aliyy Adınla! Aliyy Adınla Rabb'im; Namazla kullarını yücelten Sensin! Her Namazımız miraç olsun Katında! Bizi İslam'la; Bizi Kuran'la; Bizi imanla yücelt! Yücelt Rabb'im bizi Aliyy Adınla!

"Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. O yücedir, uludur."
(Şura Suresi 4. Âyet Meali)

Sen Alicenab'sın Allah'ım!
İyilik ve ihsan Sahibi yalnız Sensin! Cömertlik Sahibi yalnız Sensin Allah'ım! Kullarına cömertliği ihsan eden Sensin Alihimmet olan Sensin Rabb'im!
En büyük Lütuf ve yardım Sahibi yalnız Sensin! Sensin kalplere kuvvet Veren! Bizi himmet sahibi yapan Sensin! Himmet Sahibi yap bizi Aliyy Adınla! Aliyy Adınla Rabb'im kalbimize kuvvet ver bizim!

"Musa tayin ettiğimiz vakitte (Tûr'a) gelip de Rabbi onunla konuşunca "Rabbim! Bana (kendini) göster; Seni göreyim!" dedi. (Rabbi): "Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse sen de beni göreceksin!" buyurdu. Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti, Musa da baygın düştü. Ayılınca dedi ki: Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim." (A'raf Suresi 143. Âyet Meali)

Sen Aliyy'sin Allah'ım!
Dağa Tecelli ettiğinde onu paramparça eden Sensin!
Yüceliğinle Musa'yı (a.s) kendinden geçiren Sensin! Bize Musa'yı; (a.s) Bize Tûr'u;
Bize tecellinle dağılan dağı unutturma Aliyy Adınla!
Yüceliğini bize unutturma!
Gözümüzde büyüttüğümüz her ne varsa bu dünyada Allah'ım;
Ondan, Korktuğumuzda;
Kaçtığımızda; Korkarak saklandığımızda ondan; Tûr'a Tecellini hatırlat bize!
Korkulacak ve sığınılacak;
Tek mercinin Senin Yüce Zâtın olduğunu hatırlat Rabb'im!
Bizi korktuklarımızdan emin kıl Aliyy Adınla! Bize Allah'ım, zikrini unutturma!

Resulullah (SallALLAH u Aleyhi ve Sellem) buyurdu Ki: "Allah (c.c) uyumaz! Teraziyi indirip kaldırarak uyuması da gerekmez. Gece ameli gündüz amelinden, gündüz ameli de gece amelinden önce O'na sunulur. Perdesi Nurdur. O Perdeyi bir açsa Celâli ve Nurları mahlukatından gözünün ulaştığı şeyleri hep yakar, kül ederdi."

Ey Halık! Ey Aliyy!
Ey Allah! Sen Nur'sun!
Gözler Seni göremez ancak!
Çünkü Aliyy'sin Sen!
Dağlar paramparça olur Aliyy Adınla! O Yüce Aliyy Adınla Rabb'im, Gece ve gündüz bütün amellerimizi, Senin Rızan için yapanlardan eyle bizi!
Perdesi açıldığında yakıp kül eden Nûrunla Allah'ım! İslâm nurunu; Ondan da kuvvetlisi iman nurunu; Her ikisinden de kuvvetli olan ihsan nurunu; Yerleştir kalplerimize Aliyy Adınla Rabb'im!

" Bu böyledir. Çünkü Allah, hakkın ta kendisidir. O'nun dışında, onların taptıkları ise, şüphesiz batılın ta kendisidir. Gerçekten Allah yücedir, büyüktür."
(Hac Suresi 62. Âyet Meali)

Ey kalpleri iki parmağı arasında tutan Rabb'im; Eğer uzaklaşırsak Senden; Eğer dünyaya dalarsak;
Kalbimizi bize iade eyle!
İki yakamızı topla bizim!
Aliyy adınla Rabb'im;
Süfli emellere kalbimizi meylettirme!

Sen Aliyy'sin Rabb'im!
Bütün noksan sıfatlardan münezzehsin! Boynu bükük geldim şimdi Kapına! Yüce dergâhına Rabb'im; Bütün kusurlarımla;
Bütün noksanlarımla geldim!
Sen ki Aliyy'sin Allah'ım!
Bütün noksan sıfatlardan münezzehsin! Beni noksanlarımla;
Beni kusurlarımla kabul et Dergâhında! Mahşer Günü Yâ Rab!
Beni ayıplarımla; Beni günahlarımla; Mahcup etme! Ey günahları affeden! Ey bütün kusurları örten! Ey biçarelerin Sahibi!
Ey Aliyy! Ey Yoluna râm olduğum Allah! Günahkârım; Kusurluyum; Biçareyim ben! Aliyy Adının hakkı için; Beni bağışla Mahşer gününde! Meleklerin üzülmesin, Ruhumu huzuruna getirirken! Sen üzülme! Aliyy Adının hakkı için Rabb'im; Beni Affet Mahşer Gününde!
Âmin! Âmin! Âmin!
V'el Hamdülillahi Rabb'il Âlemin!

Related Posts with Thumbnails